Saturday, January 29, 2011

Multi-mami

nou născut macrosom-4200g
            Întotdeauna am avut nevoie să fac mai multe lucruri(şi să fiu în mai multe locuri) simultan,ca orice "multi-mămică".Nu am putut niciodată să port marsupiu pentru că bretelele mă deranjau îngrozitor aşa că am căutat alte soluţii.
            Am citit aici cum pot să-mi confecţionez singură un wrap, dupa ce am dat 150 lei în 2009 pe slingul din imagine (cumpărat de la Poartă-mă,mami ). Pot să mărturisesc că am fost încântată să am mâinile libere pentru îndatoririle casnice chiar şi când alăptam. Puiul meu se trezea la orice zgomot, cu exepţia momentelor când îl ţineam la piept,  aşa că poziţia din sling a contribuit la liniştirea micuţului fără să mă imobilizeze. Comparativ cu purtatul în braţe purtatul în sling este mult mai comod: nu m-a durut spatele şi nu am obosit la fel de repede. Mi se pare normal deoarece când luăm pruncul în braţe folosim în plus muşchii centurii scapulo-humerale şi ne modificăm cu un mic unghi poziţia ortostatică făcând aceeaşi greutate să fie susţinută mai dificil de coloana lombară.
         Dacă vă întrebaţi ce efect ar putea avea acest mod de a purta copilul asupra coloanei lui citiţi aici .Personal,cred că dacă o poziţie solicită excesiv coloana bebeluşului atunci acesta resimte un discomfort şi ,fără nici o jenă ;-),el va plânge,îşi va arăta cumva nemulţumirea.Câtă vreme el pare mulţumit nu avem de ce să ne îngrijorăm.

No comments:

Post a Comment