Saturday, February 12, 2011

Examen

         În timpul facultăţii am făcut o gripă urâtă, care s-a complicat cu pneumonie. Am lipsit la 2 examene şi cu greu am reuşit să învăţ pentru al treilea - microbiologie, examen cu Microbu, personaj de temut: aspru la note şi caustic în limbaj. La examen  soţul meu, pe atunci prietenul meu, a venit cu mine ca să mă susţină (şi la propriu şi la figurat). Ca să nu piardă vremea aşteptându-mă, îşi luase cu el o icoană a Maicii Domnului pe care să o finiseze pe margini. În sală eu am reuşit sa scriu câte ceva la două subiecte din trei. Colegii mei, care se prezentaseră mai bine ca mine au luat toţi note sub 7. Când m-a ascultat pe mine, Microbu a dat o replica ciudată: "Astăzi sunt pe post de Maica Domnului!" şi mi-a pus în carnet nota 9. Trebuie să spun că profu nu era o persoană religioasă, iar cu ceilalţi colegi vorbise destul de vulgar. Nu mă cunoştea şi nu cred că înfăţişarea mea, decentă de altfel, i-a dat de înţeles că am evlavie la Maica Domnului. Mai aveam o colegă adventistă care era şi ea nemachiată, cu fustă lungă, păr strâns în coadă ca şi mine, dar cu ea nu a fost deloc indulgent.
      Explicaţia: cât timp stătuse pe culoar ca să mă aştepte, soţul meu făcuse de 2 ori Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

3 comments:

  1. Doamne ajuta!

    Am preluat relatarea ta pe un blog dedicat reusitelor la examen cu ajutorul lui Dumnezeu si al sfintilor: http://ajutorlaexamene.wordpress.com/
    Am mentionat sursa si am adaugat o nota explicativa. Arunca o privire si vezi daca e bine!

    ReplyDelete