Wednesday, February 2, 2011

Motivaţii

          Îmi displace total faptul că pentru lucruri simple, instinctuale trebuie să avem experţi, consultanţi specializaţi. Nu mai avem mame, bunici care să ne înveţe despre alăptare şi dificultăţile ei, nici medicina însăşi nu oferă un suport real. Sute de doctoriţe care nu şi-au alăptat proprii copii ( ginecologi, neonatologi, medici de familie şi pediatri ) vorbesc cu jumătate de gură despre alăptare, dar oferă cu emfază informaţii despre laptele praf. Clerul, constituit exclusiv din bărbaţi, nu pare să se îngrijoreze de amploarea acestui monstruos fenomen: BIBERONUL .Din fericire există numeroase informaţii pe internet (de exemplu aici la capitolul "falsuri")pentru mămicile vii (în contrast cu cele care oferă hrană moartă)care nu vor să se lase descurajate de sfaturi otrăvite sau de vreo ragadă usturătoare.
Credit: Free photos from acobox.com
           Eu cred că problema nu este lipsa de cunoştinţe teoretice cu privire la alăptare, ci lipsa de dispoziţie pentru jertfă. Din această cauză mamele simt nevoia să vină savanţii să confirme alăptarea cu argumente impresionante, argumente care să descrie beneficii ale laptelui matern suficient de importante ca să contrabalanseze comoditatea lor.La ce bun atâta efort dacă nu obţinem un super-bebe?

          De asemenea, din lipsă de smerenie unele mame nu pot rosti simplu: "îmi alăptez copilul", ci "îl alăptez fiindcă s-a descoperit că laptele matern conţine substanţe care asigura dezvoltarea creierului (poate nu ştii, dar copilul meu va deveni automat un geniu)".Cu adevărat avantajele alăptării sunt enorme, dar nu acesta este mobilul.Prin ce buzunar aţi uitat, doamnelor, dragostea de mamă?
         Ce se poate spune despre mamele care se autointitulează "credincioase" dar nu au credinţa că Dumnezeu a instituit legile naturale, care nu au ochi să vadă chipul minunat în care El furnizează hrana pruncului ce se va naşte?Sau poate sunt nemulţumitoare că laptele nu se revarsă din belşug (aşa ca la colega de salon de la maternitate)?Asta îmi aduce aminte de o cerşetoare căreia i-am dat un bănuţ mic şi care m-a înjurat, aruncându-mi-l înapoi.Trist, dar adevărat!

No comments:

Post a Comment