Sunday, February 6, 2011

Instructaj

    Oamenii de astazi cred ca familia nu este de ajuns, ca prescolarii au nevoie de structurare si acest element nu poate fi obtinut acasa prin eforturile parintilor iubitori, ci doar cu ajutorul c   adrelor didactice, la gradinita. Ma sperie ideea ca si in biserica sunt multi care sustin aceasta idee. Etapa prescolara a invatamantului nu este necesara in societate decat daca cei care detin puterea politica doresc sa implementeze un nou mod de a gandi in populatia care opune rezistenta. Este logic: trebuie obtinut controlul marilor mase modelandu-le gandirea de timpuriu, inainte ca acestea sa imbratiseze ganduri si principii straine sistemului.Ca sa determine masele sa fie obediente trebuie sa obtina increderea lor. Cum poate fi formata  increderea in stat mai bine daca nu facand oamenii sa perceapa guvernul (sub forma institutiei scolare) ca pe un parinte care ne poarta de grija, ne ocroteste? Aceasta idee nu este formulata direct, ci instilata treptat pentru ca otrava ei sa nu fie detectata si respinsa. Societatile care "atenteaza" la inimile copiilor nostri nu sunt niciodata binevoitoare, ci tiranice, exploatatoare.
La defence-Paris
       Ce ne face sa credem ca o straina poate educa mai bine un copil decat parintii pe care Dumnezeu i-a randuit pentru acesti  micuti lipsiti de aparare? Cat despre structurare, cred ca aceasta este o parte a vietii oricarei familii: toata lumea din casa stie cand se serveste micul dejun, cand este ora de culcare.Copiii nu au nevoie sa le fie planificat fiecare minut, ci doar linii generale ale rutinei zilnice. Sunt pe lumea asta lucruri mult mai importante decat sa stii culorile la 2 ani...
       Copiii care isi castiga o identitate in sanul familiei, in contrast cu cei crescuti in grupuri nefiresc de mari de copii de aceeasi varsta, devin adulti generosi,cu o caldura sufleteasca aparte, capabili sa interactioneze cu oamenii de pe pozitia celui care are puterea de a lua decizii.Copiii institutionalizati sunt sovaielnici pentru ca sunt obisnuiti sa fie mereu estimati de "doamna". Acest lucru e extrem de nociv: ii face  sa priveasca in jur si sa se compare mereu cu altii, nu se pot elibera de gandul ca "lumea se uita" la ei si ii evalueaza. Pentru noi, crestinii, singura parere care ar trebui sa conteze este judecata lui Dumnezeu.
       Nu vreau ca modelele de gandire ale altora sa fie imprimate in mintea copiilor mei inainte de a avea sansa sa descopere ampreta unica pe care Dumnezeu le-a creeat-o in inima lor,de aceea ma straduiesc sa veghez la libertatea lor de gandire si sa-i apar de elementele intruzive ale "invatamantului".
       In incheiere vreau sa scriu ce se spunea zilnic la gradi inainte de masa (o incantatie idolatra as putea spune): "Luna noua/Taie painea-n doua/Ne da sanatate/Si multe bucate" 
     

No comments:

Post a Comment