Sunday, April 3, 2011

Pas cu pas

Eu sunt uşa, de va intra cineva prin mine se va mântui; şi va intra şi va ieşi, şi păşune va afla
           Sherry scrie o scrisoare de încurajare unei mame cu 8 copii, copleşită de faptul că nu face faţă treburilor zilnice. Aceasta se plânge că este condamnată de toată lumea, chiar şi de soţul ei pentru că s-a angajat la greutăţi care se pare că o depăşesc.
          După câteva paragrafe în care o orientează puţin în relaţia cu Dumnezeu, autoarea dă câteva sfaturi punctuale:
  • Renunţă la orice îţi aglomerează viaţa: timpul pentru TV, computer sau conversaţii la telefon, lucruri pe care le păstrezi pentru mâine, haine care nu mai pot fi reparate. Rezumă-te la strictul necesar.
  • Propune-ţi lucruri pe care le poţi realiza în termen scurt, fă-ţi un program - trezeşte-te dimineaţa chiar dacă n-ai chef. Exersează! Disciplinează-te! Acordă atenţie felului în care arăţi (nu fi şleampătă). Adu-ţi aminte cum te pregăteai să-ţi întâlneşti soţul înainte să vă căsătoriţi.
  • Nu fugi de îndatoririle tale navigând pe internet şi tânjind după o viaţă ca a altora. Priveşte cu atenţie locul încare trăieşti, asumă-ţi-l şi apoi "gândeşte, gândeşte, gândeşte"
  • Trebuie să ai o viziune a casei tale. N-o face să semene cu casa altuia, mai degrabă fă-o o expresie a propriei tale persoane cu lucrurile pe care le ai la îndemână (nu-ţi îngădui să te compari cu altcineva)
  • Găseşte un loc pentru fiecare lucru, apoi pune fiecare lucru la locul lui după ce l-ai folosit
  • Rearanjează mobila astfel încât camerele să arate ordonat şi să vă puteţi mişca în voie.
  • Gândeşte-te la soţul tău ca la clientul tău. Tu eşti decoratoarea casei, aranjamentul interior să fie o expresie a iubirii tale.
  • Spală urmele de degete de pe pereţi şi ferestre, spală podeaua, lustruieşte mobila. Ia în serios această îndatorire, investeşte în ustensile practice (nu trebuie să fie scumpe)
  • Când casa ta este aranjată, admiră rezultatul  muncii tale. Îndeamnă-i şi pe copii să aprecieze efortul tău. Învaţă-i cât de minunat este să ai ordine în jurul tău şi reaminteşte-le cât de frustrant este să pierzi o oră până-ţi găseşti peria de păr dimineaţa sau destule linguri pentru a lua masa cu toţii. Curăţenia este bună pentru suflet şi trup.
  • Lasă-ţi creativitatea feminină să se reverse asupra felului în care găteşti, în care aranjezi masa. Fiecare lingură de mâncare să fie un "te iubesc" pentru cei dragi.
  • Disciplinează-ţi copiii, nu te lăsa influenţată de sentimentul acela pervertit pe care îl numeşti dragoste (este de fapt o formă de egoism). Stabileşte la ce oră se vor trezi, cu ce se vor îmbrăca, ce vor mânca şi fă-i să înţeleagă că neascultarea are consecinţe. Fii impenetrabilă în legătură cu lucrurile care contează cu adevărat. 
  • Arată-le cum trebuie să fie o femeie adevărată muncind alături de ei, muncind cel mai bine şi cel mai repede! Investind sudoare şi chiar sânge în căminul tău vei obţine o satisfacţie extraordinară.
  • Fii perseverentă, mulţumitoare, veselă şi vei avea mai puţine certuri în familie. Toţi te vor numi o "binecuvântare".

1 comment:

  1. intradevar, autodisciplina e primordiala cand ai o familie mare. Cu asta am inceput si eu ca sa pun ordina in casa si familie, cu asta continui, cu asta ma lupt :))

    ReplyDelete