Tuesday, September 25, 2012

Legi child friendly

Lume, lume! Se voteaza o lege interesanta pentru mamicile cu multi copii. Cititi aici.
600 lei in plus nu-s de aruncat:)

5 comments:

  1. M-ar mira sa se intample asa ceva. Sotul meu a fost impreuna cu cineva in audienta la nu stiu ce secretar de stat sa intrebe ce se poate face pentru cazurile cu familii cu mai multiu copii. au intrebat cu ce este vinovat al patrulea copil ca nu se naste primul, etc. Li s-a spus ca statul pur si simplu nu poate suporta mai mult de atat si de aceea au impus limita asta.

    ReplyDelete
  2. Sau o aproba pana dupa alegeri si apoi gata!

    ReplyDelete
  3. Mie mi s-ar părea mai corect ca statul să-și facă o prioritate din copii față de celelalte categorii sociale. Decât să se asigure milioane de lei pentru protocoale de lux în instituții sau fond de hrană atât de mare pentru deținuții din pușcării, mai bine ar mai oferi un sprijin în plus pentru creșterea unui copil. Nu vreau să pară că discriminez dar nu mi se pare corect ca în inchisori deținuții să aibă tv, programe educative și de reintegrare (fără rezultate notabile)și hrană de 30 de lei /zi în timp ce copiilor li se dă o alocație atât de mizeră/lună, celor din grădinițe nimic (părinții plătesc în totalitate costul meselor sau gustărilor- vreo 7 lei/zi față de aproape 30/zi la pușcăriași)iar celor mai mici care mai au frați nu li se dă nimic. Așa că ar fi bine să se modifice reglementările și să se ofere acești bani.

    ReplyDelete
  4. Sa dea Dumnezeu, dar nici mie nu prea imi vine sa cred. Tari mult mai bogate ca Romania nu au legi ca cele existente acum deja in Romania in privinta celor doi ani platiti indiferent de venitul familiei, alocatia la fel indiferent de asigurarea avuta de parinti, etc deci va fi greu sa se obtina si alte drepturi banesti. Sora mea e cetatean belgian, are trei copii si doar 3 luni concediu a avut dupa fiecare nastere. Peste, ar fi fost fara bani.La fel si daca ar avea 4,7 sau 10 copii, mi-a spus.Macar de-ar fi romanii mai destepti.

    Bine a-ti venit din concediu si un an scolar cu multe foloase !

    ReplyDelete