Tuesday, March 5, 2013

Cuantificari :)

Daca intr-o sala sunt N oameni si fiecare da mana o singura data cu toti ceilalti, cate strangeri de mana sunt in total? Raspuns: N(N-1)/2

Daca esti o mama implicata (trup si suflet) in cresterea copiilor tai, vei interactiona zilnic cu fiecare din ei, dar vei si intermedia macar o data pe zi relatiile fiecaruia cu fiecare din fratii sai. Astfel se face ca nu-i totuna sa ai N copii sau N+1 copii.

Presupunand ca nu exista alte probleme de viata care sa-i ingreuneze existenta o mama cu N copii isi va bate capul cu N(N-1)/2 conflicte pe cand cea cu N+1, cu N(N+1)/2 neintelegeri. Diferenta intre cele doua fractii este N batai de cap in plus (cel putin) daca mai adaugi un singur copil la cei N pe care ii aveai.

Vestea buna e ca primesti bonus si N binecuvantari in plus daca-ti duci crucea cu bucurie si multumire si insutit daca te mai si ocaraste (critica) vreo adepta a contraceptiei. Ar trebui sa le multumim ca pentru putina stramtorare pe care ne-o dau cuvintele lor primim cununa cereasca a rabdarii.

5 comments:

  1. Bineinteles ca nu e totuna sa ai N copii sau N+1 copii. Asta orice mama ce se ocupa mai intai de unul, apoi de doi, apoi de trei, etc o stie.
    Bine, daca atunci cand il nasti pe al doilea pe primul il lasi la bunici, bona, gradi, etc pana la 5 dupa amiaza, atunci cand il nasti pe al treilea il duci si pe al doilea din casa tot vreo 8 ore si tot asa, normal ca diferenta tinde spre zero:):)
    Altfel, greutatile cresc ,slava Domnului insa, cresc direct proportional cu binecuvantarea ce o primesti, cu iubirea cu care te inconjoara toata ziua , cu multumirea pe care o ai.

    ReplyDelete
  2. Multumesc, multumesc!:)

    ReplyDelete
  3. Ocara pe care ne-o aduc adeptii contraceptiei incununeaza, e adevarat, dar pe mine ma si tulbura de fiecare data. Credeam ca e numai o neputinta a mea, dar am citit de curand ceva interesant in minunata carte "Cuviosul Iosif Isihastul", scrisa de Monahul Iosif Vatopedinul: "Si frica pricinuieste prefacere, dar mare paguba le aduce incepatorilor asa-zisa prejudecata a aproapelui impotriva lor, precum si reaua dispozitie a acestuia. Cand oarecare persoana este de fata si stii ca te judeca si te defaima, este aproape cu neputinta sa nu iti provoace prefacere, oricat ai incerca sa nu te schimbi. Insa dupa iertare si dupa rugaciunea pentru el, iarasi te echilibrezi, vindecandu-te de rana intristarii."
    Prin PREFACERE, explica in carte, se refera la denaturare, schimbare in rau, deformare.

    ReplyDelete
  4. Da, cred ca gandul rau are putere, dar de-asta si noi ne ingradim cu scut de rugaciune de cum ne trezim.
    Constientizand mereu pentru cine slujim ne vine mai usor sa trecem cu vederea celor care ne defaima "nestiind ce fac".

    ReplyDelete
  5. mama cu multi copii isi imparte persoana, pe cat ii e cu putinta, tuturor inclusiv sotului, dar ii revine de la ei toti mult mai multa bucurie si iubire decat poate da ea impartit. nu-i asa ?

    ReplyDelete