Saturday, October 18, 2014

Scovergi


Cand afara e frig si ploaie e momentul sa ne jucam putin cu aluat... M-am inspirat dupa o reteta de aluat de foietaj, in care am mai adaugat un ou, putin mai multa sare si, bineinteles, nu l-am trecut prin etapa de uns cu osanza si impaturit, ci l-am prajit direct (in untura). Desi nu sunt nici cu drojdie, nici cu praf de copt, se umfla in tigaie ca niste gogosi infuriate.
La inceput mi-am chemat ajutoarele sa lucram cu forme, dar in curand am renuntat, fiindca manutele lor nu aveau destula forta sa perforeze bine aluatul. Nici eu nu m-am mai straduit sa scot inimioare si stelute din foaia intinsa pe blat, fiindca operatiunea dura prea mult si ramaneau resturi de coca cu care trebuia sa reiau partea cu sucitorul. Sacrificand latura estetica, am taiat foaia bine intinsa cu o rola, salvand timp pretios.
Micii degustatori au confirmat in unanimitate ca sunt "foaaarte gustoase". 

No comments:

Post a Comment