Wednesday, May 13, 2015

Reciproc

Ritmul in care se misca lucrurile in jurul nostru e dictat de tipologia familiei contemporane. Nefiind "blocati" de cate 10 copii proprii, oamenii isi fac timp pentru tot felul de activitati. Fiindca mergem cumva contra curentului, e destul de stresant sa incercam sa ne sincronizam cu exigentele societatii moderne.

Cine se rapoteaza la Dumnezeu in lucrarea sa pe acest pamant stie ca nu ne este ingaduit sa judecam pe aproapele. Vestea cea buna este ca omul credincios se poate baza pe faptul ca si reciproca e adevarata :), adica oricine ne judeca pentru felul in care hotaram sa urmam calea Adevarului greseste. Prin urmare nu trebuie sa ne batem capul cu carcotelile nimanui, daca propria constiinta este senina.



In alta ordine de idei, mamele cu multi copiii nu sunt un fel de guru in ale educatiei, nutritiei pediatrice sau psihologiei scolare. Daca cineva s-a hotarat sa-si nasca toti pruncii pentru Domnul nu inseamna ca si-a descoperit vocatia de mama perfecta. Nu are sens sa vanezi greseli de parenting la mamele cu numar de copii peste medie si sa declami ca nu au facut o alegere buna. Reciproc, ca mama cu multi copii nu as lua in seama nici un comentariu malitios de la cine nu are experiente similare. Sunt deschisa in ceea ce priveste sugestiile pentru o mai buna desfasurare a vietii de familie, dar am capatat cu timpul o imunitate la rautati gratuite.

 Orice om are neputintele (+ greselile, pacatele, si patimile) lui. A nu se confunda biserica biruitoare, a celor trecuti deja in randul sfintilor, cu biserica-spital la care mergem schiopatand toti cei de pe pamant.

No comments:

Post a Comment