Saturday, August 8, 2015

Mare 1

Tot in Grecia am fost si anul acesta. E o tara in care ne simtim in largul nostru si nu mi s-a intamplat sa vad pe nimeni zgaindu-se indiscret la reverenda parintelui, nicidecum sa aud strigate huliganice pe seama noastra.
De data asta excursia la mare a fost marcata de pierderi materiale, inca din etapa pregatirilor pentru drum. Pentru ca ne caram dupa noi cu alimente, anul acesta m-am gandit sa conserv carne in untura ca sa o luam cu noi. Am gresit ca nu am acoperit in totalitate bucatile de carne si cred ca nici nu le-am prajit suficient. Cert este ca inainte de a pleca am aruncat mai mult de o galeata de carne alterata si a trebuit sa recurgem la planul B - mezeluri (ceea ce nu mai mancasem de ani de zile)
Drumul in sine mi s-a parut mai usor ca anul trecut. Am plecat noaptea pe la doua si ar fi trebuit sa ajungem la destinatie pe la pranz. Familia cu care am mers a avut insa niste necazuri cu masina si prin Sofia a trebuit sa oprim la reprezentanta Wolkswagen sa-si remedieze defectiunea. Dupa o asteptare de 6 ore in service, mecanicii au stabilit care era piesa cu probleme si ca, nefiind pe stoc, trebuia comandata. O alternativa era sa tracteze masina inapoi in tara. Ca sa nu renunte totusi la concediu, prietenii nostri au ramas la un hotel in Sofia si noi am pornit din nou spre mare. Sotul meu s-a intors apoi a doua zi (ceea ce a insemnat inca vreo 10 ore de condus) sa o ia pe doamna cu copiii, urmand ca dupa ce repara masina sa vina si tatal lor. Toata "distractia" lor la bulgari a costat in jur de 2000 de euro.
Primele 4 zile marea a fost agitata. Am avut chiar si un mic incident din cauza asta: pe o plaja unde apa era mai adanca un contracurent a reusit sa traga in larg o mama si o fata de 12 ani care se tineau de un colac. Din fericire parintele meu avea labe si a reusit sa le traga in lateral si apoi sa le aduca mai aproape de mal. Am avut ceva emotii si mi-am zis ca nu se merita sa cauti sa inoti in  apa in care nu atingi cu picioarele nisipul, mai ales cand sunt si valuri.
Dupa aceea apa a redevenit prietenoasa si limpede asa cum o stiam.


2 comments:

  1. frumos!cat despre cheltuielile de remediere ati mentionat o suma care pentru noi e o mica avere! de multe ori ma intreb de unde au altii atatia bani!din salarii?! oricum nu conteaza

    ReplyDelete
  2. Hai sa-ti spun :) Fratele doamnei respective traieste in afara tarii (chiar in afara continentului) si o duce destul de bine. De aceea isi permite sa isi ajute familia cu sume care pentru un salariat par enorme. Te inteleg.

    ReplyDelete