Sunday, October 4, 2015

Un pasager neobisnuit

Saptamana trecuta sotul meu a avut cinstea sa transporte o icoana a Maicii Domnului dinspre Sf. Munte spre tara. M-au impresionat cateva intamplari minunate legate de aceasta.

In primul rand rugamintea pentru transport a venit cu o zi inaintea plecarii din tara. Desi locurile din masina erau mai toate ocupate si nu se intrezarea vreo posibilitate de a incapea un colet atat de mare, doua persoane s-au razgandit in ultimul moment (fara sa stie de icoana: unul din cauza unor probleme cu serviciul, altul -socrul meu- ca-i murea un prieten) si astfel s-a facut loc.

La destinatie staretul manastirii a cerut un pret la jumatate din cat ceruse anul trecut pe aceeasi icoana staretului nostru roman (caruia nu-i venea sa-si creada urechilor la telefon).

Rezervarile grupului nostru erau facute pe un numar de 7 persoane din care mai ramasesera decat 5. In Ouranopoli au intalnit doi frati romani veniti in cautarea adevarului. Fiind pentru prima data in Sf Munte erau cam dezorientati. Maica Domnului le-a daruit calauza gratis:) Astfel s-a completat numarul de sapte oameni si a fost bine pentru toti, fara sa se iroseasca nimic.

La intoarcerea in tara, icoana a fost primita cu mare cinste de obstea manastirii. "Intamplator" in acea dimineata (nu era weekend) au venit in vizita la manastire cei doi soti credinciosi care au promis sa sustina financiar miscarea, desi par staret nu vorbise in ultima perioada nimic cu ei.

Tot acest pelerinaj a fost o marturie a purtarii de grija a lui Dumnezeu. Doar aceste intamplari au putut fi povestite in scris, dar cele mai de pret confirmari ale acesteia le-au simtit inimile celor care au fost acolo.

4 comments:

  1. cum se aranjeaza toate cand punem si o rugaciune.

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos, nu mă mira faptul ca Maică Domnului o dorit să ajungă la Lainici , iar părintele stareț o primit o fărâmă din tot ce o dăruit pelerinilor credincioși ( și mie și soțului meu ne.o dăruit din dragoste mai multe daruri )

    ReplyDelete