Sunday, March 13, 2016

Panica

O prietena de-a mea are doi baieti, unul de 4 si altul de 8 ani. A incercat tot felul de tratamente conventionale pentru problemutele lor de sanatate ( unul cu repetate bronsiolite si pneumonii iar celalalt cu o polakiurie deranjanta) si nu au avut rezultate. In cele din urma a mers pe tratament homeopat administrat de o doctorita pediatra si starea sanatatii lor s-a imbunatatit considerabil. Mai nou insa se confrunta cu o alta problema cei mici au un fel de atacuri de panica in diverse momente ale zilei plang si ii spun ca le e frica, dar nu stiu ce anume ii sperie. La amandoi au aparut manifestarile acestea la scurt timp de la intreruperea tratamentului. Mama sta cu ei acasa si sustine ca nu ii lasa sa priveasca desene violente sau alte scene de groaza.
Acesta nu este primul caz de atacuri de panica dupa tratament homeopat de care aud. Nu se poate constitui intr-o proba "infailibila" a corelatiei, dar e destul de sugestiv...

9 comments:

  1. Ciudat. Ce anume au luat copilasii? T0

    ReplyDelete
  2. Eu am fost la 2 homeopati in Bucuresti dar nu am vazut schimbari miraculoase legate de tratament (pt mine). Ce m-a ajutat enorm au fost discutiile cu cel de-a 2a dr, care mi-a dat cateva indicii (prin intrebari) sa urmaresc reactiile corpului (ma simt mai bine la aer rece; umiditate in casa; eliberat casa de obiecte ce mentin praf; mutat din Bucuresti etc). Dar cunosc persoane ce sunt sub urmarire homeopata si au remarcat schimbari mari. Eu am astm si am fost in 2 comunitati online cu persoane cu asemenea probleme si unii au ameliorari majore de la cateva scheme de tratament).

    De ceva ani am vazut o legatura intre bolile fizice si conflictele psihice din viata. Nu e suficient copiii sa fie feriti de desene violente (nici nu e relevant) ci mai important e sa fie feriti de reactii violente in familie, neglijenta, mama paranoica/anxioasa, vocabular agresiv si amenintari de abandon etc.

    Cel mai bun exemplu ni se intampla acum: copilul ce nu a fost bolnav de 5 ani de azi se plange de dureri in gat. Evenimente in familie: de 3 zile copilul e neglijat.

    ReplyDelete
  3. Este prima data cand aud de o asemenea reactie. In cazul celor 5 copii ai mei, remediile homeopatice administrate de medicul nostru pediatru au avut doar efecte benefice, fie ca a fost vorba de o pneumonie, o alergie, o amigdalita pultacee, otita sau o problema digestiva. Am renuntat de mai bine de 5 ani la antibiotice si dau slava lui Dumnezeu pentru aceasta. Suntem inconjurati si de alte familii numeroase care-si trateaza copiii homeopatic si nu am auzit la nimeni pana acum sa fi patimit vreunul astfel de efecte. Imi pare rau pentru cei mici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daniela , amigdalita pultacee, otita si problemele digestive au fost diagnosticate de catre un medic specialist si dupa aceea a-ti mers la homeopat si vi s-a dat tratamentul sau au fost diagnosticate de catre homeopat si vi s-a indicat ce anume sa luati ?

      Delete
    2. Medicul homeopat este si pediatru, mai intai a fost doar pediatru, apoi s-a specializat in homeopatie. Prescrie tratamentul in urma consultatiei si a unei discutii minutioase cu pacientul si cu parintii cand e cazul.

      Delete
    3. Multumesc pentru raspuns, asta e raspunsul pe care il primesc si de la absolut toti cunoscutii mei ce merg la homeopat dar ma gandeam ca poate sunteti o exceptie.

      Delete
  4. IPS Serafim de Pireu predica impotriva hemeopatiei.Din cele pe care le prezentati se pare ca are dreptate.

    ReplyDelete
  5. Fiul meu cand era mai mic, avea frica de intuneric, la culcare trebuia sa-i las lumina aprinsa...s-a rezovat aceasta problema prin remediile homeopate...plus alte probleme de sanatate, s-au rezolvat cu remedii homeopate.

    ReplyDelete