Thursday, January 12, 2017

Matematici

Daca te tot intalnesti in viata cu variabila x si se produc in mod repetat efecte de tip f(x) ajungi la un moment dat sa poti desena fara probleme graficul functiei si sa intuiesti formula lui f(x).
 Patternul dupa care se vor desfasura evenimentele devine previzibil, poti depista cauze si poti intreprinde mici artificii pentru un rezultat in favoarea ta. Trebuie doar sa iti iei timp sa observi si sa analizezi problemele.

De exemplu, esenta discutiilor noastre pe teme de gelozie este data de faptul ca eu am un filtru mult mai fin la capitolul cu pricina, pe cand el catalogheaza drept "prostii, inchipuiri, nimicuri" tot ceea ce ma ingrijoreaza pe mine.
Tot in timp am invatat sa ii cunosc preferintele culinare si sa nu il mai chinui incercand nouati si exersandu-mi ingeniozitatea in oala cu mancare.

Toate cuplurile cred ca au divergente, insa analizandu-le cu rabdare si staruind in iubire nu e cu putinta sa nu depaseasca micile imperfectiuni ale relatiei. Ajuta mult si un duhovnic bun, un duhovnic comun care sa coordoneze procesul de armonizare si sa il acordeze cu glasul lui Dumnezeu. Duhovnicul insa nu te poate scoate din impas daca nu stii sa prezinti situatia inteligent, ci vii cu un noian de subiectivisme din care el trebuie sa ghiceasca realitatea. El e ca un sculptor care nu te va putea modela pe tine daca ii aduci sa lucreze doar la o masca a ta.

No comments:

Post a Comment