Saturday, May 12, 2018

Suntem crestini....

... si vietuirea noastra ar trebui sa se ridice mai presus de cele lumesti. Ar trebui sa fim atat de sensibili incat sa stim sa ne purtam cu delicatete cu toti cei care ne inconjoara. Daca suntem atenti cu cei de langa noi nu este suficienta stradania noastra de a nu ii ofensa pentru a ne incadra in categoria oamenilor politicosi?

Ma intreb cata relevanta are cunoasterea si aplicarea regulilor codului bunelor maniere pentru crestini. Unele randuieli din biserica sunt chiar la polul opus fata de asezarea lucrurilor in societatea contemporana. De exemplu la inceput am fost de-a dreptul contrariata de faptul ca trebuie sa dau intaietate barbatilor la rand la miruit😊.

2 comments:

  1. Este simplu, aplicăm regula de aur:
    "Precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți și voi lor asemenea."

    ReplyDelete
  2. Duhul din biserică este altul decat duhul lumii, asa ca in lume se impune această politețe venită dinspre bărbat către femeie pentru a nu precumpăni tirania celui mai puternic. Femeia are o frică atavică față de bărbat, iar bărbatul instinctual înclină spre a stăpâni cu tiraie. Și atunci codul bunelor maniere devine un fel de îndreptar. În biserică, Iubirea așază lucrurile în matca lor firească pentru că în bisercă nu există discriminare si nici tiranie. O avem pe Maica Domnului ca Împărăteasă. Codul bunelor maniere are oricând relevanță.

    ReplyDelete